اخبار

گزارش بیست و هشتمین نشست باشگاه فیزیک

گازی سازی پلاسما، بهترین روش بازیافت و تولید انرژی از زباله ها

عصر پنجشنبه 2 شهریور ماه 96، ساعت 16:30 الی 19، بیست و هشتمین نشست باشگاه فیزیک با حضور اعضای باشگاه فیزیک برگزار شد.
موضوع سخنرانی این نشست، (تولید گاز سنتز از زباله با کمترین آلودگی زیست محیطی) بود که توسط محیا لطیف کارشناس ارشد فیزیک به مخاطبان ارائه شد.
به گفته وی گازی کردن زباله به روش پلاسمایی، جدیدترین و پیشرفته‏ترین فناوری تولید انرژی از زباله است که بیشترین درصد تولید انرژی از زباله و کمترین آلودگی زیست‏محیطی را به همراه دارد.
 محیا لطیف کارشناس ارشد فیزیک گزارش ارائه شده پیرامون این موضوع را از سوی حمیدرضا بزرگ زاده (مسئول طرح پلاسما در پژوهشگاه صنعت نفت) را برای مخاطبان بیان کردند:
بزرگ زاده  سیستم مشعل‏ پلاسمایی را بهترین گزینه برای انهدام و بی‏خطر کردن زباله‏های خطرناک و سمی مانند زباله‏های بیمارستانی، شیمیایی و صنعتی می داند. به گفته ی وی استفاده از سیستم مشعل‏ پلاسمایی برای دفع زباله ها توسط مرکز کنترل آلودگی اتحادیه اروپا و آمریکا تایید شده است.

بزرگ زاده مزیت دیگر این سیستم را نسبت به سیستم‏های تولید انرژی از زباله، عاری بودن آن از آلاینده‏هایی مانند NOX SOX و دی اکسین ها عنوان می کند.

به گفته وی، سیستم مشعل‏ پلاسمایی می‏تواند تا 98 درصد زباله‏های ورودی را به گاز سنتز تبدیل کند و 2 درصد باقی‏مانده نیز (مواد فلزی و شیشه‏ها که قابل تبخیر شدن نیستند) به شکل مذاب از راکتور گازی، خارج می‏شوند که این مواد از نظر زیست‏محیطی کاملا بی‏خطرند و به دلیل سختی بسیار بالا می‏توان از آنها در صنایع ساختمان و جاده‏سازی استفاده کرد.

از نظر زیست‏محیطی نیز چون خاکستر این فناوری در حد صفر است، تنها باقی‏مانده آن مذابی شامل شمش فلزات و سنگ‏های زینتی از ترکیبات سیلیس‏دار است که در صنایع ساختمان‏سازی به عنوان سنگ نما و در جاده‏سازی کاربرد دارد.

مسئول طرح پلاسما در پژوهشگاه صنعت نفت  یکی دیگر از مزیت‏های سیستم ابداعی پژوهشگاه را وارد کردن زباله به شکل مخلوط برای گازی سازی در راکتور عنوان و می گوید: امروزه امحای زباله‏های بیمارستانی، به دلیل آلودگی‏های عفونی و بهداشتی، معضل بزرگی است که با به‏کارگیری فناوری پلاسما رفع می شود.

به گفته وی سیستم ابداعی پژوهشگاه به گونه‏ای طراحی شده که می‏توان آن را برای ظرفیت‏های مختلف طراحی و از آن بهره‏برداری کرد؛ یعنی واحدهای صنعتی این فرآیند را می‏توان در اندازه‏های گوناگون (از کوچک تا قابل‏حمل و با ظرفیت بالا) راه‏اندازی کرد و برای بالا بردن ظرفیت پردازش زباله نیز افزایش ابعاد راکتور لازم نیست و می‏توان چند راکتور را به شکل موازی راه اندازی کرد.

ارائه اخبار فیزیکی، پرسش و پاسخ علمی از دیگر برنامه های بیست و هشتمین نشست باشگاه فیزیک بود.






  • گزارش بیست و هشتمین نشست باشگاه فیزیک
  • گزارش بیست و هشتمین نشست باشگاه فیزیک
  • گزارش بیست و هشتمین نشست باشگاه فیزیک

برچسب‌ها:


 

نظرات کاربران

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.